tisdag, augusti 15, 2006

Ord står mot ord

Jag konstaterar att ord står mot ord angående huruvida folkpartiets partisekreterare Johan Jakobson givit direktiv till partiorganisationen att inte lägga några resurser på de invandrartäta bostadsområdena i valrörelsen. Men det är mycket glädjande att han i sin replik tydligt deklarerar att folkpartiet ska satsa på att driva kampanj bland landets invandrade. Tyvärr motsägs dock detta av verkligheten.

I dom flesta av folkpartiets egna kampanjkartor, som anger var partiet ska satsa sina resurser, ges enligt en lokal fp-ordförande en helt motsatt bild. (Fp har hakat på den senaste trenden att efter amerikansk förebild undersöka var de egna väljarna befinner sig rent geografiskt, ner till postnummer och gatuadress.) Partiet ska satsa på att säkra de väljare i bostadsrätts-, radhus- och villaområden som blivit identifierade som målgrupp. Därmed faller hela trovärdigheten för integrationspolitiken.

Budskapet om "språktest" och "motprestation för socialbidrag" blir då inte ämnat invandrarna själva, utan för att kittla den moraliska indignationen hos den väletablerade medelklassen.
Politik är att prioritera. Att partiledningen väljer att göra språktestet till en avgörande fråga vid en borgerlig regeringsförhandling blir så lätt att uppfatta som dubbelmoral. Under sitt tal i Almedalen på Gotland den 7/7 fick Lars Leijonborg sin längsta applåd när han lovade handikappade större rättigheter. En klart socialliberal och "mjuk" fråga. Det borde stämma till eftertanke inför det kommande valet i september.

Inga kommentarer: